İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına her kesimden büyük tepki var.

Sivil Toplum Hareketi (STH) Ege Bölge Başkanı İlhan Çelik de İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı insanlık dışı uygulamaları nefretle kınadıklarını açıkladı.
Çelik, yaptığı açıklamada, “Mescid-i Aksa’da yaşananlar, sadece temel inanç ve özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmemekte; İsrail’in, yine terör ve güvenlik bahanesine sığınarak özelde Mescid-i Aksa, genelde de Kudüs’ün bütününü kendi topraklarına katma, bölünmez ve birleşmiş başkenti yapma hedefinde devam ettiğini göstermektedir” diyen Çelik, “Bu açıdan Mescid-i Aksa’da Müslümanların ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlanması çabalarının ve ibadet için gelenlere sık sık, terör ve güvenlik bahanesiyle, öldürmeye kadar giden şiddete dayalı fiilî müdahalede bulunulması gibi davranışların en kısa zamanda bitirilmesi gerekmektedir.  
STH, bölgede barışın ivedilikle sağlanmasının en temel yollarından birisinin Filistin Devleti’nin dünyada tam anlamıyla tanınması ve haklarının iadesi olduğunu, İsrail’in 1967’den beri işgal ettiği Doğu Kudüs’teki işgal ve iskân politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğunu ve nihai olarak İsrail’in Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihî statüsüne saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu, İslam coğrafyasına ve dünya kamuoyuna duyurmayı bir görev bilmektedir. Siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor, vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Camiler Bayrama hazır

Salgınla mücadelede Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan dezenfekte çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki camiler Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Bir yandan günlük çalışmalarını 24 mahallede sürdüren ekipler, oluşturulan özel ekiple camilerde de çalışma yürüttü. Özellikle Ramazan Bayramı öncesi toplum sağlığı için insan yoğunluğu olan bölgelerde çalışmalarını sıklaştıran ekipler, camilerin halılarından, ayakkabılıklarına, musluklarından tuvaletlerine kadar her yeri hijyenik hale getirdi.

Çeşme'de bir ilk

İzmir'in turizm merkezi olarak görülen, aslında önemli bir tarımsal üretime ve çeşitliliğe de sahip ilçesi Çeşme'de ilk kez domates fidesi ihracatı gerçekleşti.
Yaklaşık 500 bin adet armut tipi domates fidesi Bulgaristan'a gönderilmek üzere İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in de katılımıyla tırlara yüklendi.
İhracatta önemli başarılar elde ederek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan İzmir'de 2020 yılında 4 milyon 105 bin adet fide ve fidan yurt dışına ihraç edildi.
Bu ihracatın parasal değeri 4,4 milyon dolar civarında.
Azerbaycan, Özbekistan, KKTC, Kazakistan, Türkmenistan başta olmak üzere,  Almanya, İspanya, Ürdün, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Cezayir, Lübnan, Afganistan, Umman, Gürcistan olmak üzere 18 ülkeye İzmir ilinden ihracat gerçekleştirilmektedir. 2021 yılının ilk 4 ayında fide ve fidan ihracatı 1,5 milyon adet, parasal değeri ise 2 milyon dolar.