Sevgili okuyucularım. İyisi ile kötüsü ile ömrümüzden bir yılı daha geride bırakıyoruz.
Girizgah gibi oldu sanki yeni yıla, ama günler haftalar birbiri ardına o kadar çabuk geçiyorlar ki sanki kendimi yeni yıl yazımı yazarken bulacağım. İnanın yeni yılda nerede, nasıl, olacağım bilmiyorum, sadece umuyorum. Yeni yıla gözümü açarken güzel haberlere, barışa açmayı diliyorum. Geleceği beklemek, geleceğe emek vermekle olur. Şu içinde yaşadığımız günlerde coğrafyamız çıldırmış durumda. Bizler batıda olmanın avantajı ve rehavetini yaşıyoruz.

***

Bu duruma kendimizi kaptırmış durumda pupa yelken. Çözümü de çok şükür bulmuşuz.
Gazete okumuyoruz, televizyonda haberleri izlemiyoruz, çünkü moralimiz bozuluyor; görüntülerden haberlerden.
Bir zamandır bir çok değişik ortamda, çevremde duyduğum bu. Ama diziler tam gaz. Biri bizi gözetliyor programının değişik versiyonları teker teker iniyor ekranlara. Dizilerin içerdiği fark edilir fark edilmez şiddet sarıp sarmalarken kendi gerçekleri ile dolan insanları taşırıyor. Önlenemeyen her tür şiddet. En çok da kadınlara oluyor, bu konuda hisselerine düşen çaresizlik hatta ölüm. Çok sevdiğim değerli bir politikacı kadının söylemi doluyor kulaklarıma "kula hizmet, hakka hizmet". Kendilerini ve potansiyellerini derin dondurucuya koymayan toplumun katmanlarına ve özellikle kadınların statüsünü yükseltmek için kafa yoran mesai veren gönüllü ve topluluk ve platformların da hakkını vermek lazım. Gelecek günler yeni yıllar ,bizler için.
 
***

Bir güzel projeyi de okunması yayılması hayata geçmesi dileğiyle sizlerle paylaşmak istiyorum. "Kadın girişimciler için en iyi iş fikri yarışması". EGİKAD (Ege İş Kadınlar Derneği), Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve İzmir Üniversitesi olarak KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmış, ancak iş fikrini hayata geçirememiş kadın girişimci adayları arasında bir yarışma düzenlemekteyiz. Kadınların aldıkları eğitimler sonrasında girişimciliklerinin arttırılacak iş hayatına atılmalarının sağlanması, iş fikirlerinin hayata geçirilmesinin teşvik edilmesi ve en iyi iş fikrinin ödüllendirilmesi amaçlanmaktadır. Proje başvurusu şartları ve formu www.istedimoldu.org adresinden ulaşılabilir. Yarışmada potansiyel kadın girişimcilere ulaşmak ve yarışmamıza katılımlarına sağlamak için kurumumuzun kursiyer bilgi bankasından yararlanmak istemekteyiz. Gerekli duyuruların tarafınızca yapılması konusunda desteğinizi rica ediyoruz. (Betül Elmasoğlu, Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)
Sevgili okuyucularım, yayalım, kazanalım, kazandıralım.