Merhaba sevgili okuyucularım. Bayram haftasında ömür boyu güzel bayramlar için yaşamımızda bir reçete veren Charlie Chaplin'i dinleyelim. Öyle ya, deliye her gün bayram derlerdi büyüklerimiz. Dünyanın bu hali, olup biten, bitmeyen yaşam kavgaları, ülke koşulları ya hepimizi delirtip her gün bayram yaptıracak, ya da seçeceğimiz, yapacağımız doğru seçimler bizlere her günü bayram yapacak. Ben ikinci seçeneğini seçiyor ve şu tavsiyeleri öneriyorum. 

*** 

Charlie Chaplin 80 yıl yaşadı. Bize dört açıklama bıraktı: 

1-Bu dünyada hiçbir şey sonsuza kadar değildir, bizim derdimiz bile değildir 
2-Yağmur da yürümeyi seviyorum çünkü kimse gözyaşlarını göremez 
3-Hayatta en çok kaybedilen gün, gülmediğimiz gündür 
4-Dünyanın en iyi altı doktoru. Güneş, dinlenme, egzersiz, diyet, kendine saygı ve arkadaş. 

Hayatınızın her aşamasında onlara bağlı kalın ve sağlıklı bir yaşamın tadını çıkarın. Ayı görürsen Tanrının güzelliğini görürsün. Güneşi görürsen Tanrının gücünü görürsün. Aynayı görürsen Tanrının yarattığı en iyi yaratılışı görürsün, yani inan buna. Hepimiz turistiz rotalarımızı, rezervasyonlarımızı ve hedeflerimizi çoktan belirleyen seyahat acentemiz Tanrıdır ona güven ve sen tadını çıkar. Hayat sadece bir yolculuktur. Bu yüzden bugünü yaşa. Yarın olmayabilir 

*** 

Bugünlerde çok özlediğimiz, geçmişe dair yaşanmışlıklarımızı da yâd ederek, iki büyük dini bayramdan biri olan, bu yılda Ramazan'ın sonunda sağ salim kutlayabildiğimiz şeker bayramımızı kutluyorum.