Büyük heyecanla beklediğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yine büyük bir coşku ve heyecanla, keyifle, mutlulukla kutladık.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki ordumuzla kazandığımız en büyük zafer olan Kurtuluş Savaşımızın 99. yıl dönümünde gönüldaşlarımızla buluştuk.
30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Türk Milleti, Büyük Taarruz’la, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurdu.
Bu önemli gün için, caddeler boydan boya Türk Bayrakları ile donatıldı. Kamu Binaları, İş hanları ve fiziki uygunluğu olan ilçedeki yüksek katlı yapılara büyük Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri asıldı. 
Belediyeler, kurumlar yine apartmanları dev bayrak ve posterlerle donattılar.


Her zorlukta tek yürek olmayı başaran milletimiz, 30 Ağustos 1922’de yazdığı şanlı destanın asla unutulmayacağını tekrar gösterdi.
30 Ağustos birlik ruhumuzun en güzel örneklerinden biri; Bağımsızlık ve özgürlük için her daim önde mücadele ettiğimizin destansı örneği olduğunu yine kanıtladık.
Türk tarihi, milletimizin hiçbir şart ve koşul altında ve tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında, tutsaklık içerisinde yaşamadığının, yaşayamayacağının kahramanlık destanlarıyla dolu.
30 Ağustos da bunun en güzel örneklerinden biri…
‘30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'nin kurtuluş tarihinin en önemli noktalarından biri’ de diyebiliriz.
Ülkemiz kurtuluş mücadelesini verenlerin kazandığı ve Cumhuriyetimizin temelini atan zaferler, yarınlara taşıdığımız miraslarımızdır. 
Bu mirası, nesilden nesile aktaracağız.
Sarılıp kucaklaşmayı çok özlediğimiz bu zamanda, her zaman olduğu gibi; Atatürk’ün hedefi doğrultusunda ülkemize sahip çıkacağız…

Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda en önemli kazanımlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla her an anıyoruz.
30 Ağustos Zaferi ile Türk Orduları bir devri kapatmıştır.
Bu zafer dünyanın diğer mazlum ve tutsak milletlerine örnek olmuştur. Bu zafer sonrasında birçok millet ulusal kurtuluş savaşları ile esaretlerinden kurtulmuşlardır.
30 Ağustos Türk milletinin asla tutsak olamayacağının ve hürriyet ve istiklaline ne kadar düşkün olduğunun da göstergesidir. 
Bizler de 99 yıl önce kazanılan bu zaferin her zaman idraki içinde ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef koyduğu medeni ülkelerdeki refah ve yaşam standardına ulaştırmak için daha çok çalışmalıyız…

Çok zor şartlarda Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasıyla kurulan ülkemize her zaman sahip çıkacağız.
Karanlık düşüncelere, bağnaz tutumlara inat bizlere miras bırakılan değerlerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. 
Milli mücadelenin en büyük mirası olan Cumhuriyet aydınlık yarınlara ulaşmamızda rehberimiz olmaya devam edecektir.
Üç yüzyılı aşkın süre boyunca devam eden toprak kaybına en güçlü meydan okuyuş olan 30 Ağustos Zaferi, ayrıca ekonomik ve sosyolojik olarak yok edilmek istenen bir milletin de dirilişinin miladıdır.