Sevgili okuyucularım, eski yılı uğurlayıp yeni yıla girmeye hazırlanırken adeta jet hızıyla geçen günler sayesinde ben kendimi yılbaşı arifesinde hissediyorum. Ancak günlerdir ülkemde yaşadığımız koşulların, her halimizde gösterdiği olumsuzluklar ve durmadan form değiştiren Pandeminin olumsuz yansımaları 2019’dan 2020’ye girerken “yetti gayri güzel olaylarla gel “ dediğimiz 2020’de tepemize ya doğal veya doğal olmayan felaketler, espri yapabildiğimiz 2020’den 2021’e geçiş ve çok uzun değil önümüzdeki hafta sonundan sonra gözlerimizin açılacağı 2022 nin ilk günleri.

***

Bu yeni yılda birlik beraberliğe, ulusal dayanışmaya duyduğumuz hasret ötesi, Umut’a sarılma, gün be gün tükenen direncimiz, gidenlerin verdiği ders, gelecekleri umudu okuyan ögeleri yaşam kıvancının istediği sevgiyi kazanımı, mutlak değeri verenlerle oluşur. Sevmek ve sevilmek en temel öge, tabii ki içlerinde olmazsa olmaz saygıyı da barındırır. Aile yapısı ötesinde arkadaşlık akrabalık komşuluk hatta hemşerilik ve bence çok önemli dostluk bağı. Birlikte yaşamanın, insan ilişkilerinin en değerlilerindendir. Dostluk akrabalıklardan kardeşlerden bile ağır basar zaman zaman. Biz ölümlülerin yaşam boyu çektikleri, buldukları katlandıkları, ağladıkları, hepsi bir yaşam dersi silsilesi.  

***

Biliriz ki dost dosta güç verir, güçlük değil. Değerini bildiğimiz dostluklar yaşam kaynaklarımızdandır. Halkayı genişletirsek de, ulusların dostluğu da uluslararası barış için çok önemlidir. Bir arada yaşamanın esenliği, inançların farklı olmasına rağmen bir arada yaşamanın güvenlik ve esenlik duygu ve düşünce birliği, insanlık ve insan anlayışına dayanır. Bu ülke içi ve dışındaki tüm insanlar için böyledir. Bunu özümseyen bilen değerli kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta sulh, cihanda sulh” söylemiyle ne güzel ifade etmiş . İnsani değer ve insanlık nitelikleri ile yeryüzünün en önemli konusu kişisel sorunları değil toplumsal sorunlar, yaşamın ışığını karartan, yandaşlık, ortaklık, partizanlık gibi ayrıştırıcı her kötülüğün kaynağını bilmek, onların tekrarlanmasını önlemek bile topluma toplumlara yapılacak en güzel ve en değerli hizmetlerdir. Unutmayın ki iktidarlar geçici, yurttaşlık insanlık ve dostluk kalıcıdır. Yaratandan aldığımız en güzel hediye olan hayatın kıymetini bilelim, sevgi ve saygı ile birbirimize sahip çıkarak erdemin, yılda değil kendimizde olduğunu unutmadan yeni yıla girelim, dostlar…