Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde fırtınaya kadar her şey yolunda idi.

Ama görülmemiş kasırgade onlarca küçük balıkçı ekmek teknelerinden oldu.
Bu arada 10 gün içinde bir karar değişikliği oldu, mera hayvancılıkla uğraşan köylülerin ellerinden alınarak, mermercilere verildi.
Protestolar yapıldı, ama boş…
Ayvalık’ın tek balıkçı barınağının kapasitesi de, yarıya düşürüldü.
21 Mayıs tarihinde yaşanan fırtınada barınak yokluğu nedeniyle onlarca teknenin parçalandığını, çok büyük maddi ve manevi zararlara neden olduğunu hatırlatan Başkan Ergin, yeni balıkçı barınaklarının yapılması için mücadele edilirken, iki yıldır girişimlerde bulunulurken, tek balıkçı barınağının kapasitesinin yarı yarıya düşürülmesini kabul etmenin mümkün olmadığını dile getirdi.
Ayrıca en güzel sahil kesimleri önemli bir devlet kurumuna verildi.
Tabii ki buraları da tel örgü ile çekilecek sivil yaşamla yaşantı kesilecek.
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Kestanelibahçe Koyunda yapılması planlanan günübirlik tesislerin ihalesine hayır demek için 22 Haziran Salı saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılıp basın toplantısı yapıldı.
Yazılacak daha çok konu var.
Ama önce Ayvalık’ın üzerindeki kara bulutların dağıtılması lazım.

Binlerce yoksul ve işsiz insanlarımız gibi ben de kesinlikle karşı olduğum için tekrar paylaşmak istiyorum.
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan’dan kamuda çalışanların ikinci bir görev veya yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevlere getirilmesi halinde huzur hakkı veya başka adlarla nitelendirilen ödemeler almasının engellenmesi için kanun teklifi verdi.
Sonucu biliyorum:
Onlarcası gibi kabul görmeyecek!
Yeniliyorum:
İzmir Milletvekili Murat Bakan, bürokrat ve siyasetçilerin kamu görevlilerine getirilen yasak kapsamına alınıp hem emekli aylığı hem de kamudan ücret almasının engellenmesi ile kamu kurumlarında birden fazla görevde bulunarak birden fazla ücret veya aylık, huzur hakkı veya başka adlarla nitelendirilen ve ücret benzeri ödemeler almasını engellemeye yönelik kanun teklifi hazırladı, Meclis’e sundu.
‘Mutlu bir azınlık refah içinde yaşarken, vatandaşlarımızın çoğunluğu ise yarınından emin olmadan yaşam mücadelesi veriyor’ diyen CHP’li Murat Bakan, teklifin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:
‘Vatandaşa daha da kemer sıkmaları dayatılırken iktidar sahipleri birden fazla maaş alıyor!’