Geçen yazıda yolsuzluklardan bahsetmiş sonunda da Menemen Belediyesi ile bu konuya devam edeceğimizi söylemiştik.
Herkesin bildiği gibi Menemen Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları üzerine operasyon düzenlenmiş, 23 kişi gözaltına alınmış ve bu operasyon dahilinde Başkan Serdar Aksoy  5389 sayılı Belediye Kanunun 47’nci maddesi gereğince geçici tedbir kararı olarak Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Bu operasyonda göz altına alınanlardan Başkan Aksoy dahil 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Temmuz ayındaki ilk mahkeme sonrası Başkan Aksoy ve on arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Buraya dek hepimizin bildiği olayın özetini geçtik.

Başkan Aksoy seçim sonrası Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz bir basın toplantısı ile Menemen Belediyesinin içler acısı halini gözler önüne serdi. Kendisine miras kalan borç yükünün altından kalkmak ve Belediyecilik görevlerini yürütebilmek üzerine çareler ararken Belediyeyi bir nebze olsun rahata kavuşturabilecek taşınmaz gelirlerindeki usulsüzlükler gözüne çarptı. Mahkemede de belirttiği gibi taşınır ve taşınmaz mallarla ilgili 240 suç duyurusunda bulundu.
Ne yazık ki iyi niyetli, halkın çıkarına çabalar her zaman karşılık bulamıyor. Bazen tam aksi de oluyor. Tıpkı kendinden önceki Başkan Tahir Şahin’in kaçak benzin istasyonunu mühürlettiği için CHP Genel Merkezinden ısrarla gelen ‘acilen mühürün kaldırılması telefonu’ gibi. (Bu konuda isim açıklar mı Serdar bey bilemiyorum ama er veya geç ortaya dökülecektir o isimler).

Menemen Belediyesi Gayrimenkullerinin 172 adeti Menemenspor üzerinden üçüncü şahıslara kiralanmış. Bu gayrimenkuller normal şartlarda kiralansaydı Menemen Belediyesi belki de hiç borç aramak zorunda kalmayacak, işçinin maaşını zamanında ödeyecek, belediyeye mal veren esnaf parasını almak için taklalar atmak zorunda kalmayacak, hatta alacağının bir kısmını bırakmak veya bazı aracılara kaptırmak zorunda kalmayacaktı.

Bu Menemenspor nasıl bir takımmış ki Teknik Direktörü dahi o dönemde CHP Genel Merkezinden bir ismin tavsiyesi ile gelmiş takımın başına oturmuş. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor. Acaba o teknik direktörün yakını da Menemenspor üzerinden kiralanan gayrimenkullerin kiralanmasında söz sahibi miydi? (Kimseyi suçlamadan sadece sesli düşünüyoruz)

Sayıştay raporlarını çoğumuz bilmeyiz o nedenle kafanızda nasıl soru işaretleri oluşur bilemiyorum ama raporlarda kamu zararları çok açık bir şekilde gösterilmiş. 
Alın size birkaç örnek. Sayıştay Raporunda satırı satırına bulabilirsiniz.

-“29 Ekim 1000/10 sok No:4 3048 ada 2 nolu parsel adresindeki taşınmazın kiralanmasına dair Menemenspor ve Menemen Belediyesi arasında yapılan sözleşmede kira bedeli (yıllık 17 bin 304) lira. Sonrasında, anılan Spor Kulübünün 3. Kişilerle yapmış olduğu sözleşmedeki kira bedeli (108 000.00 TL)  ikisi arasındaki fark 90,696,00 TL….27/10/2020 tarihli Bilirkişi Raporunda kamu zararı olarak tespit edilmiş…”
-“Çay Bahçesi; Kasımpaşa Mahallesinde: Belediye ile kulüp arasındaki sözleşmeye göre (Yıllık 8,448,00 TL) Kira bedeli ödenecek ama Kulüp 3. Kişiye (Yıllık 94,200,00 TL) ye kiralamış. Fark 85,752,00 TL. Kamu zararı
-İnönü Mah. 9 Eylül caddesi 840/2 parsel: Menemen Belediyesi ile Menemenspor arasındaki sözleşmede (yıllık kira bedeli 14,004,00 Tl) Kulübün 3. Kişilerle yapmış olduğu sözleşmede kira bedeli (Yıllık:300,000,00 Tl) aradaki fark  285,996,00 Tl kamu zararı. (Örnekler rastgele seçilmiştir.)
172 şikayet olduğuna göre varın siz hesap edin zararı.
60 sayfalık raporda Menemenspora hediye edilen değeri milyonları geçen kira bedellerinin altında kimin imzası var?
Eski Başkan Tahir Şahin’in. 
Bu usulsüzlükleri devlet yetkililerini çağırarak devlete açıkça bildiren kim?
Serdar Aksoy.
Görevden alınan kim?
 Serdar Aksoy.
Serdar Beyin iddialarına göre Tahir Şahin döneminde gerek İzmir İl gerekse Ankara’ya gayrimenkullerle ilgili birçok şikayet gitti ama kimse aldırış etmedi. Ne il yönetimi ne de Genel Merkez bu konuda adım atmadı, atmıyor hatta İl yönetimi açıkça “Bu işin üzerine gitme” diyor.
Kimdir işin üzerine gitme diyenler?
Amaçları ne?
Geçen gün konuştuğum Serdar Aksoy da bazı şeylerden iyice bunalmış ki şöyle bir çağrı yaptı: “ORTAKLIĞINIZI MI BOZDUM SİZİN, MENEMEN’İN MALLARINA ORTAK MISINIZ? ” 
Bu isyan çok kişinin kulaklarında yankılanacaktır eminim.
Devam edeceğiz….