Faruk Ülüslar önemli bir konuya dikkat çekiyor.

Aslında konu değil, hayatın bir gerçeği…
Busenur ve Sedef’in ölümüne neden olan sürücü serbest bırakılıyor!
Konu şu;
Alkollü ve aşırı hızlı araç kullanarak 17 yaşındaki Busenur ve 18 yaşındaki Sedef’in ölümüne neden olan sürücü, 6 yıl 8 ay ceza almasına rağmen, 9 ay yattıktan sonra serbest bırakılıyor.  
Sürücünün serbest kalmamasını ve artık alkollü araç kullanmanın bir silah olarak görülmesini talep eden bir kampanya başlatıldı.
Ama bunun ‘tam kapanma’ süresi içinde içki satılması olayı ile bir ilgisi yok.
Bakalım; ‘Busenur Ülüslar ve Sedef Yılmaz için adalet istiyoruz!’ diyenler seslerini duyurabilecekler mi?
Çünkü; Bu iki genç kızımızın ölümüne neden olan kişi, serbest kalmak üzere.
Yaklaşık 10 ay kadar önce, 07 Temmuz 2020 tarihinde Beylikdüzü Gürpınar mahallesinde cinayet gibi işlenen trafik kazasında sürücü 240 promil alkollüydü ve ara sokakta 170 km hızla gidiyordu.  
Bilirkişinin raporlarında %100 kusurlu bulunan sürücü, ara bir sokakta bu iki genç kızımızın ölümüne en ağır şekilde sebep oldu.
Busenur Uluslar daha 17 yaşında, Sedef ise 18 yaşına yeni girmişti. Adalet 6 yıl 8 ay ceza verdi ama suçlu 9 ay içerde kaldıktan sonra serbest bırakılıyor.
Ve imzacılar; ‘Lütfen bu alkollü araç kullanmanın artık bir silah olarak görülmesini istiyoruz.
Bunun gibi katillerin en ağır ceza alması için adalet ve sizlerin desteğini istiyoruz!!!’ diyorlar.

İsrail'de izdiham

İsrail’de dini bir bayram kutlaması sırasında yaşanan izdihamda en az 45 kişi yaşamını yitirdi.
Başbakan Benyamin Netanyahu olayı ülkenin karşılaştığı “en ağır felaketlerden biri” olarak tanımladı.
Onbinlerce kişinin katılımıyla Meron Dağı’nda Haham Şimon bar Yoçay’ın mezarının olduğu alanda düzenlenen bayram etkinliğinde erkeklerin bulunduğu bölümde 3 metre genişliğindeki bir koridorda izdiham oldu.
Görgü tanıkları, kalabalığın arka kısmından gelen baskı sonucu ön sıralardakilerin birbirlerinin üzerine düşmeye başladığını söyledi.
Sağlık yetkilileri yaşamını yitirenler arasında çocukların da olduğunu belirtirken, yaralı sayısı 100’ün üstünde. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var.