Sinirimizi bozan haberin başlığı şöyle:
'Şehit babasına İZSU'dan eziyet!'
Tireli İbrahim Taşdemir'in, Özel Harekât Polisi oğlu Ahmet Alp Taşdemir 2017 yılında Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından vurularak şehit edildi.
İbrahim Taşdemir, bir süre önce evine su almak istedi.
2019 seçimleri öncesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ilanlarını kestiğini açıkladığı bu gazetenin iddiasına göre; İZSU buna 'Hayır!' dedi.
Yine bu medya kuruluşunun haberine göre, evine su bağlatamayan şehit babası İbrahim Taşdemir, oğlu adına, Kemerun, Benin ve Somali'de 3 tane su kuyusu açtırdı.
Ama Tire'de muhtarın yardımıyla boru döşeterek suyunu aldı…
Düşünebiliyor musunuz?
Kendi imkânları ile yurt dışında ihtiyacı olanların yardımına koşan bir şehidimizin babası muhtarın yardımı ile evine su bağlatabiliyor…
Üzülmemek elde mi?
Haberi okuyunca kahroldum!
'Böyle vefasızlık olur mu?' diye düşünürken, İZSU şu açıklamayı yaptı:
'Eziyet yok, hizmet ve hürmet var!'
Yani anında yanıtı almış oldum, haberi okuduktan az sonra…
Bakalım ne deniyor?
'Yayımlanan haber yanlış ve gerçek dışı bilgi ve iddialar içermektedir.
Şehitlik gibi yüce bir kavramı suistimal ederek ve gerçek durumu çarpıtarak sunulan haberde İZSU'nun şehit babasının evine su bağlamadığı iddia edilmektedir.
Oysa Tire Halkapınar Mahallesi'nde kayıtlı adres için Esra Taşdemir tarafından 18.11.2019 tarihinde ilk abonelik başvurusu yapılmış, bağlantı istenen ev ile köy arasında 1.900 metre mesafe bulunmasına ve söz konusu hattın özel mülkiyetlerden geçmesine rağmen Tire Belediyesi'nin de desteğiyle istenen hat döşenmiş ve 26.01.2020 tarihinde sayaç ve su bağlanmıştır.
Kısacası, rahmetle andığımız şehidimizin ailesine olan minnet duygularımız çerçevesinde emsali olmayan özel bir uygulamayla, pozitif ayrımcılık yapılarak bahsi geçen eve su bağlantısı yapılmıştır ve hattı açık durumdadır.'
Herhalde bunlar bizi akıl tutulmasına uğratacaklar…
Bir yandan, 'muhtarın yardımı' ile denilerek, bir noktada şehidimizin ailesinin çok sıkıntılı olduğunu anlatmaya çalışıyorlar, diğer yandan Afrika ülkelerinde iş yapan bazı kuruluşların sayesinde üç tane su kuyusu açtırdığını anlatıyorlar…
Ben de merak ediyorum;
Bu dernek ve kuruluşlar şehidimizin babasından ne kadar para aldılar ve belirtilen ülkelerin neresinde su kuyuları açtılar, görüntüleri nerede?
İZSU, daha doğrusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada rakamlar ve tarihler belirtiliyor.
Herhalde yalan değil…
Haber gibi uydurma da değil…
Aksi olsa, davul zurna ile herkese duyurulur…
Ne diyeyim, 'üzülmemek' elde değil…
Önce şehidimizin ailesine üzülmüştük…
'Olur mu, böyle davranış?' diyerek kendimize yapılmış gibi yürekten hissetmiştik.
Ama meğer kazın ayağı öyle değilmiş…