Viyana’da hem Türk hem de uluslararası ajanslara muhabirler yapan ve çoğunluğu Türk olan Viyanalı taksiciler için bir de dergi çıkaran İzmirli Gazeteci İsmail Gökmen’den söz etmiş ve ‘Tapuda bir işi var, ama torpil arıyor!’ demiştim.
‘Akıl Alacak Gibi Değil’ başlıkla köşe yazıma bir gün aradan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden bir ‘açıklama’ geldi.
Birçok insanımızı ilgilendirdiği için Genel Müdürlük adına Sadettin Tunas şu bilgiye verdi:
‘Tapu müdürlüklerimize yapılacak olan işlem taleplerinde, Web Tapu Sistemi, 2015 yılında uygulamaya alınmış olup, vatandaşlarımızın, ticaret siciline kayıtlı ticaret şirketleri, emlakçıların, taşınmaz değerleme uzmanlarının ve kamu kurumlarının taşınmaz işlemleri, bu amaçlara hizmet veren farklı portallar ile web tapu sistemi üzerinden karşılanmaktadır. 
Web tapu sistemi 7/24 saat çalışan, 5 dilde hizmet veren bir sistemdir.

Sistem sayesinde

Web Tapu Sisteminde, randevu uygulaması yer almamakta olup, tüm paydaşlarımız işlem başvurularını randevu almaya ihtiyaç duymadan sistem üzerinden yapmakta ve günümüz pandemi koşullarında dikkate alınarak işlemin mahiyeti, taraf ve taşınmaz adedine göre değişkenlik göstermekle birlikte, işlemler bir-iki gün içerisinde tamamlanmaktadır.
30 Temmuz 2021 tarihi itibari ile Web Tapu Sistemi Yabancı Portalı da uygulamaya alınmış olup, tüm ülke vatandaşları taşımaz işlemlerini Web Tapu Sistemi “for foreigner” portalı üzerinden yapabilmektedir.
Ayrıca ALO 181 çağrı merkezi üzerinden de randevuya ihtiyaç durulmadan tapı işlem başvuruları yapılmakta, herhangi bir gecikme yaşanmaksızın, işlemler tamamlanmaktadır.

İkinci sistem 

Köşe yazınızda bahis ettiğiniz e-Randevu sistemi bir alternatif olarak, vatandaşımızın durumuna göre kendi istediği bir zaman diliminde işlem yapmak istediği durumlarda, tercihen kullanılan ikincil bir sistem olarak hizmet vermektedir. 
Örneğin, vatandaş şehir dışında olup, işleminin kendisinin belirleyeceği bir zaman dilimde yapılmasını talep ettiği durumlarda e randevu sistemi üzerinden bu tarihi bildirerek işlemlerinin tamamlanmasını istemektedir.
Köşe yazısında belirttiğiniz İsmail Gökmen Bey, web tapu sistemini kullanarak işlem başvurusunu 7/24 saat, elektronik ortamda yapabilir, 1-2 gün içerisinde de işlemleri tamamlanabilir.
Konuya ilişkin olarak e-randevu sisteminin giriş sayfasında gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.
Sadettin Tunas’a teşekkür ederim.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bu kadar hızlı ve düzenli çalıştığını gösterdiği, duyurduğu için…
Aslında benim de çorbada bir tutam tuzumun olduğunu düşünüyorum. Büyüğümüz Aydın Bilgin sayesinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Devlet Bakanı Işılay Saygın ile birlikte çalışırken, Harita Mühendisi Mehmet Tütüncü ile birlikte özellikle bilgisayara geçiş sürecinde oldukça emek sarf etmiştik.
Yanılmıyorsam ilk sistemi de Bornova’da kurdurmuştuk.
Zamanın genel müdürü ve yardımcıları ile de teşviki mesailerimiz olmuştu.
Yılların birikimi ve yumak haline gelmiş sorunu da Devlet Bakanı rahmetli Işılay Saygın  çözmüştü.
Tapu ve Kadastro denilince aklıma ilk gelenlerden biri de Spor muhabirliği zamanından tanıdığım Halim Çorbacı idi…
Halim Çorbacı Türk Futbol Hakemliğine de önemli katkılarda bulunmuştu.
Daha çok anım var…
Belki arada bunlara da değinirim…