Belki de son zamanlarda hatta yıllarda alınan en önemli karar bu;

Meclis gündemi İzmirlilerin oylarına sunulacak!
Umarım ciddi ve gerçekçi bir şekilde yürütülür.
Birilerinin haksız kazanç sağlamasının önü açılmaz.
Açıklandığına göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Demokrasi Araştırmaları Derneği ve İzmir Kent Konseyi arasında imzalanan protokol ile Türkiye'de ilk kez İzmir'de hayata geçirilen (izmir.referandom.com) adlı dijital katılım ve izleme aracı projesi yaşama geçiriliyor.
Verilen bilgiye göre;
İzmirliler alınacak kararlarda söz sahibi olacak!

 
Bakalım katılım olacak mı?


İlk bakış ve duyuşta ‘heyecan’ yaratan proje nasıl yaşama geçirilecek ve yürütülecek?
Bu çok kıymetli girişim sayesinde demokrasinin daha fazla yaygınlaşması bekleniyor.
Hepimiz biliyoruz, çareye sıkışanların hep sığındıkları liman ‘demokrasi’ oluyor…
Ama bu kez durum farklı, gerçekçi gibi…
Ön anlaşmayı İzmir Kent Konseyi ile yönetiminde ve başındakilerini henüz yakından tanımadığımız Demokrasi Araştırmaları Derneği yapmış.
İkiliye İzmir büyükşehir Belediyesi de katılınca, Başkan Tunç Soyer şu açıklamayı yaptı:
‘Yepyeni enstrümanlar, yepyeni mecralar, yaratıcı çözümler kullanarak katılımcılığı, şeffaflığı, genel olarak demokrasiyi yerel yönetimde bir yaşam biçimine dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu nedenle bu girişimi de çok değerli buluyoruz.’
İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ise ortak aklın ve başkalarını duymanın önemi konusunda gerçekten değerli bir ürün ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.
Işık, “Ben öğrencilerime hep kulak kepçesini büyük tutmaktan, söylenen ve söylenmeyen pek çok şeyi duymaktan, fark etmekten söz ederdim. Dijital katılımının da bu çağda böyle bir araç olduğunu düşünüyorum” dedi.
Belediye Meclisine gelen gündem maddeleri ile önemli projeler duyurulacak, bir noktada halk oylaması yapılacak..
Benim anladığım, düşündüğüm, istediğim bu…
Ama işin aslı yakında belli olur…
Meclis Gündemi meclis üyelerine olduğu gibi sadece birer parşömen yaprağı olarak mı kalacak, üzerinde değerlendirmeler olacak mı?
Gerçekten merak ediyorum…
Bir de gerçek İzmirliler mi ilgilenecek, çakma olanlar mı?

Teşekkür ederim

Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bu yana ilk kez bir jest yaparak, gerçek gazetecilere ‘Nergis’ ile süslü paketler hazırlayıp dağıttı. Bu arada beni de aradılar ve Sevgili Başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın selamlarını ilettiler. Çam sakızı çoban armağanı buna denir. Kibarlık ve güzellik de.