Şu ana kadar yüzde bir kadar bile şans tanımadığım partilerden biri de DEVA…

Bir anda nasıl İzmir milletvekillerini sayamayacağım gibi DEVA Partisi’nin kurucularını bir yana bırakalım, genel başkanı için bile ‘Şu muydu, bu muydu?’ diye, kerat yani çarpım tablosu gibi hesap yapmaya çalışırım.
Bornova’dan arkadaşım geçenlerde ne demişti?
‘Bırakın ilkokul ya da ortaokul mezunlarını, yüksekokulları bitirenleri bile işe alırken klasik sorum 9 ker 9’un içinde olduğu iki sayıyı çarptırırım!’
Nasıl milletvekilleri ile yöneticilerimizin isimlerini bilemiyorsak, bu iki rakamın çarpımının 81 olduğunu bilen de çıkmıyor, parmak hesabı yapmalarına izin vermesine rağmen…
Yani o kadar boşuz…
Ama nedense hiç kimse bunu kabul etmiyor…
Bunları halimizi anlatmak için yazdım…
Şimdi geleyim DEVA Partisi’ne?
İlk duyduğumda inanmamıştım;
Demokrasi ve Atılım Partisi yani DEVA Partisinin İzmir İl Başkanlığına Seda Kaya Ösen’in getirildiğine…
Kendisini de tanıyorum, İzmirspor’un yöneticiliğini yapan otelci ve sporcu dedesini de…
Hatta Çankaya’daki otellerinde bir gün Gazeteci Ender Coşkun ile birlikte bir de ‘uyuşturucu operasyonu’ yaptırmıştık…
Tabii otelin uyuşturucu ile ilgisi yok…
Gençleri zehirleyenleri bulmuş, yüklü bir malı alacağımızı belirterek otelin adresini vermiştik…
Anladılar galiba gelmediler…
Numaraları belirli milyonlarca lira dolu çanta elimizde kalmıştı…
O zaman Aydın Bilgin’in yönetimindeki gazetede, Türkiye’de ilk kez Polis ve Adliye Masası’ kurmuştum, birlikte çalıştığım 22 haberci arkadaşım vardı.
Şimdi gazetelerde bir muhabir bile bulunmuyor.
Çünkü çoğu bir yere sırtını dayadığı için zaten büyük paralarla ilanlarını alıyorlar, gazete diye ‘Sahibinin Sesi’ bültenini çıkarıyorlar…
Satışları da yerlerde sürünüyor…
DEVA Partisinden ve İzmir İl Başkanı Seda Kaya Östen’den başladık, dedesinin ‘Kâya’ oteline ve gazetelerin bugünkü haline geldik.
Hemen her gün medyada okuduğumuz, gördüğümüz partiler birbirlerini yerken, ıvır zıvırla halkı oyalarken, Seda Kaya Östen hemen her gün vatandaşlarla ve esnafla buluşuyor, sorunlarını dinliyor, parti programlarını anlatıyor.
Bir gün Kemeraltı’nda ertesi gün manifaturacıların yanında, sonra seyyarlarla konuşuyor şimdi de balıkçılarla buluştu.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, ekonomideki sorunları sektörlerdeki bütün paydaşlarla bir araya gelerek ortaklaşa belirlenecek politikalarla çözeceklerini söylüyor.
İnanılacak gibi değil ama İzmir’de teşkilatlanma çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren, kentin ekonomisini çatısı altında toplayan kuruluşlarla bir araya gelen ve çarşıda piyasaların nabzını tutan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen sayesinde hergün İzmir’in yeni bir sorununu öğreniyorum.
Sektörlerin başarıları, sorunları ve çözüm önerileri de ortaya konuluyor.